Elektromagnetisk

Om elektromagnetisk stråling fra højspændingsledninger, mobiltelefoner, antennemaster mm. og deres virkning på mennesket.

tirsdag, februar 28, 2006

FORBUD MOD MOBILTELEFONEN

I Norge åbnes landets første mobilfri strand til sommer.

Badegæster som ikke tåler elektrisk stråling og er træt af ringelyder og naboens mobilsamtaler, får nu et fristed på Sorlandet til sommer. Et enigt byråd i Farsund vedtog at indføre forbud mod mobiltelefonen på stranden på Einarsneset.

Hermed har Foreningen for el-overfølsomme fået gennemtrumfet at få landets første mobilfri strand.


God Turistreklame

-Vi hører hele tiden at folk klager over andres brug af mobiltelefoner og hvor generende det er, siger foreslagsstilleren Erling Duvald på byrådsmødet. En mobilfri strand er en god turistreklame for sommerbyen Farsund.

Se: http://www.dagbladet.no/nyheter/2006/02/08/457180.html

BRANDMÆND KRÆVER UNDERSØGELSE OM STRÅLINGSFAREN FRA MOBILTELEFONMASTER

Der findes ingen rigtigt videnskabelig undersøgelse som viser om masterne på brandstationer gør skade eller ej på vore medlemmer, og derfor skal sådan en undersøgelse laves” siger Harold Schaitberger, præsidenten for IAFF, den internationale sammenslutning af brandmænd. ”Brandmænd er allerede meget mere udsat for lemlæstelse og sygdom i forbindelse med deres risikofyldte arbejde. Vi vil derfor ikke finde os i yderligere sundhedsfare på selve brandstationen, når vi udsættes for lav-frekvent og mikrobølge stråling fra masterne og antennerne ovenpå stationerne.”

Så længe sundhedsfaren ikke er kendt og undersøgt til bunds, burde der ikke sættes flere telefonmaster og antenner op på brandstationerne eller i nærheden, mener IAFF.

Internationale statslige organer og teleselskaber har hele tiden hævdet at der ingen sundhedsfare er ved radiofrekvent stråling. Disse udtalelser er dog baseret på ikke-kontinueret bestråling af den almindelig befolkning med svag radiofrekvent stråling fra mobilmaster.

” Der er stadigvæk kritiske spørgsmål om sundhedseffekter og sikkerhed ved radiofrekvent mikrobølge stråling”, siger Schaitberger. ” Vi ønsker svar, som ikke er baseret på teleselskabernes mening.”

Mange undersøgelser er mindst 5 år gamle og ser kun på sikkerheden af selve mobiltelefonen. IAFF bekymrer sig om påvirkningen når man daglig og uafbrudt opholder sig direkte under disse master gennem længere tid.

IAFF's arbejdsmedicinske afdeling kræver en undersøgelse, hvor grupper af brandmænd fra brandstationer med og uden disse master sammenlignes, for at finde ud af hvordan radiofrekvent stråling påvirker kroppens centrale nervesystem, immunsystem og metabolisme.

Talrige internationale undersøgelser har påvist biologiske effekter af radiofrekvent mikrobølge stråling fra mobiltelefoner og master i cellekulturer, dyr og mennesker.

Befolkningsundersøgelser har også fundet alvorlige sundhedsskader ved såkaldte ”non-thermal” doser, dvs. ekstrem lave strålemængder, som ikke medfører opvarmning af kroppen. Her fandt man bl.a. øget vækst af hjernesvulster, mere børneleukæmie, ændringen i søvnmønster og nervesystemet, hovedpine.

IAFF håber, at undersøgelsen kan opklare om der er et sundhedsrisiko for brandmænd og personalet i de medicinske alarmberedskaber pga. af de mobilantenner og basestationer sat op på deres arbejdspladser.

For at se IAFF's rapport om risikoen ved stråling fra mobilmaster, gå til http://www.iaff.org/safe/content/celltower/celltowerfinal.htm

Se også

http://emfacts.com/weblog/index.php?p=398


DECT TRÅDLØS BABY ALARM

En britisk undersøgelse af forskellige baby alarme gennem 5 år har vist at de pulserende DECT typer virker meget mere forstyrrende på spædbarnets søvn og alment velbefindende end andre typer. Ved brug af de trådløse typer var babyer mere urolige, irriteret og græd mere. De gamle ikke-trådløse, samt de ældre ”analoge” trådløse modeller gav ikke disse problemer, hvis de blev placeret mindst 1 meter fra vuggen/sengen.

Mange forældre berettede også at deres babyer sov dårligt og græd meget, hvis de brugte DECT baby alarme, men var OK hvis de ingen alarme brugte. Når de prøvede den billigere analoge type, sov barnet lige så godt som uden alarm.

En DECT alarm i dit spædbarns soveværelse udsætter det for mere pulserede mikrobølge stråling end at bo i nærheden af en mobiltelefonmast. Man har også målt at en baby alarm afgiver en meget højere dosis mikrobølgestråling end en almindelig mobiltelefon. Der findes allerede en hel del undersøgelser som beskriver de sundhedsproblemer forårsaget af mobiltelefonmaster. Det er klart at de beskrevne problemer også gælder for din baby.

Læs mere om undersøgelsen på: http://www.powerwatch.org.uk/news/20060222_baby_monitors.asp

http://www.emfacts.com/weblog/index.php?p=395


TRÅDLØS STRÅLING I HJEMMET – EN TIKKENDE BOMBE

Trådløse DECT telefoner er nu de største kilder af elektromagnetisk stråling i hjemmet. Glem bekymringen om sundhedsskader fra mobiltelefoner – den virkelige fare kan være den trådløse linie i dit hjem.

Nye undersøgelser viser at en trådløs basestation i hjemmet giver dobbelt så megen stråling som en mobiltelefonmast. I modsætning til mobiltelefonmaster afgiver de trådløse basestationer uafbrudt stråling selvom du ikke bruger telefonen dvs.når den står på standby. Med en DECT telefon i hjemmet, fylder du hele huset med pulserende mikrobølgestråling. Strålingen kan være 120 gange højere end sikkerhedsgrænsen.

Løsningen kan være at bruge en telefonomskifter, eller at gå over til en anden type telefon.

Svenske forskere har fundet at brugere af trådløse digitaltelefoner har en 50% større chance at få en bestemt type hjernesvulst end ikke-brugere. Se http://www.emfacts.com/weblog/index.php?p=380

Strålebeskyttelsesstyrelsen i Tyskland har udsendt en advarsel mod DECT telefoner. Se
http://www.bfs.de/bfs/presse/pr06/pr0602

Den britiske Sundhedsstyrelse anbefaler at udvise forsigtighed og kun tænde DECT basisstationen, når man skal bruge telefonen.

Læs også http://www.emfacts.com/weblog/index.php?p=397