Elektromagnetisk

Om elektromagnetisk stråling fra højspændingsledninger, mobiltelefoner, antennemaster mm. og deres virkning på mennesket.

søndag, september 23, 2007

MERE DÅRLIG NYT FOR MOBILTELEFONER OG FOLKESUNDHEDEN
http://www.itwire.com/content/view/14455/127/1/0/

Den største undersøgelse i Storbrittanien om sundhedspåvirkninger fra mobiltelefonstråling har ikke kunnet fastslå at den er sikker på langt sigt. Den britiske undersøgelse (£ 8,8 million), udført under Mobiltelekommunikation og sundhedsprogrammet MTHR fandt dog ikke at korttids brug af mobiltelefoner påvirkede hjernen, men ingen af deltagere i undersøgelsen havde brugt mobiltelefonen i mere end 10 år. Kommisionens formand prof. Lawrie Challis, mente dog at man ikke kan udelukke at se hjernekræft dukke op om få år, fordi mange kræftformer tager 10 år at udvikle sig. Han mener at et stort problem for folkesundheden er under opsejling.
Læs hele rapporten på http://www.mthr.org.uk/ og http://www.mthr.org.uk/documents/MTHR_report_2007.pdf

Endnu mere foruroligende er Bioinitiative Working Group's rapport. De efterlyser faste regler mht. stråling fra højspændingsledninger, mobiltelefoner og mange andre kilder for EMF stråling. Deres uhyggelige budskab er, at der måske ikke findes en minimumgrænse for bestråling som ikke påvirker sundheden. Det er derfor uansvarligt at fortsat tage nye teknologier i brug som øger ELF og RF bestråling uden at vide hvor disse grænser ligger. Rapporten har videnskabelige beviser for (baseret på over 2000 videnskabelige artikler) at der bl.a. er en sammenhæng mellem børneleukæmi og højspændingsledninger og andre elektriske påvirkninger, mellem forskellige hjernesvulster, Alzheimer og mobil- og trådløse telefoner.
Læs hele rapporten på http://www.bioinitiative.org/
eller et uddrag på http://www.bioinitiative.org/press_release/docs/august31_2007.pdf

Etiketter: , , , ,

FRANSK INTERPHONE STUDIE BEKYMRENDE
Den franske Interphone studie er nu udkommet og resultaterne er ikke ligefrem beroligende. Den franske gruppe har fundet høje forekomster af hjernekræft (gliomas) hos storbrugere af mobiltelefoner. Generelt viser undersøgelsen,at langtidsbrugere, brugere med mange eller lange mobilsamtaler havde den højeste risiko for at få hjernesvulster. Har man flere mobiltelefoner så er risikoen dobbelt så stor for at få en hjernesvulst. Endvidere viser den franske undersøgelse at hjernesvulster kommer meget hurtigere end tidligere antaget. Dette i modsætning til de ældre undersøgelser fra de skandinaviske lande og Storbrittanien, som finder at det tager 10 eller flere år før de optræder.
Læs mere på : http://www.microwavenews.com/
og hele undersøgelsen på
http://www.elsevier.com/wps/find/journaldescription.cws_home/709683/description

Etiketter: , ,