Elektromagnetisk

Om elektromagnetisk stråling fra højspændingsledninger, mobiltelefoner, antennemaster mm. og deres virkning på mennesket.

torsdag, august 24, 2006

GRÆSK DOMSTOL SLÅR TIL MOD MOBILTELEFONMASTER
Ti mobiltelefonmaster, hvoraf 8 i Athen, skal fjernes, fordi de udgør en trussel mod folkesundheden, har Appelretten bestemt.
De 10 master var skjult i skorstene, tårne, elektriske vandvarmere og andre apparater. De 8 var placeret ovenpå højhuse i forskellige beboelsesområder i Athen. De andre 2 i lufthavnen på Kreta og Kos.
“Vi vil ikke være forsøgsdyr for teleselskaberne” siger formanden for Sepolia komiteen, som arbejder for fjernelse af mobilmaster.
“Dommen er en positiv beslutning, et slag mod teleselskabernes uansvarlige opførsel, men det er ikke nok. Vi har brug for en mere kollektiv indsats.” siger prof. Loukas Margaritis fra Athen Universitet. “Videnskabeligt er der ingen tvivl om at radiofrekvent stråling er en sundhedsrisiko, selv når sikkerhedsgrænserne overholdes” siger han. Han mener at en løsning kun være at flytte masterne til udkanten af byerne, og sætte dem på til højere ydelser for at formindske virkningerne af strålingsemissionen.
Læs artiklen på http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_politics_100010_18/07/2006_72201
eller
http://www.mast-victims.org/index.php?content=news&actionfiltered=view&type=newsitem&id=1061