Elektromagnetisk

Om elektromagnetisk stråling fra højspændingsledninger, mobiltelefoner, antennemaster mm. og deres virkning på mennesket.

tirsdag, januar 02, 2007

EXIT ARBETSLIVINSTITUT

Med et pennestrøg nedlagde den nytiltradte konservative svenske regering Miljø og Arbejdslivinstitutterne, bl.a. i Umeå. Hermed forsvinder et af Europas ældste og førende forskningsinstitutioner med expertise i sundhedseffekter af elektromagnetiske felter, bl.a. el-overfølsomhed. Instituttet i Umeå var den første i Skandinavien som startede forskningen indenfor dette område. Bag instituttet talrige videnskabelige undersøgelser i verdensklasse står kendte navne som K. Hansson Mild, M. Sandström mm.

Det ligner det samme heksejagt på “smagsdommere” som i Danmark, hvormed den nuværende regering fjernede deres kritikere ved at nedlægge de mange råd og institutioner med specialexpertise.

Læs http://www.arbetslivinstitutet.se

Etiketter:

MOBILTELEFONI GIVER IKKE KRÆFT? KAN DET VÆRE SANDT?
Det viser en “ny” danske undersøgelse og det er netop hvad brugerne gerne vil høre - hvis de ellers kan stole på det.
Problemet er at denne undersøgelse ikke giver den sikkerhed som befolkingen har brug for. Den blev sat i gang af industrien, TeleDanmark (TDC) og Sonofon for mere end 10 år siden.
Formålet var at den skulle vise at brug af mobiltelefoner var næsten risikofrit, og derfor blev den udformet således at man ikke ville finde en øget risiko. Se her hvordan og døm selv:
• en normal mobiltelefonbruger blev defineret som en, der fører 1 telefonsamtale om ugen indenfor et halvt år. At finde et kræfttilfælde her pga. mobiltelefonbrug kan sammenlignes med at finde en lungekræftpatient blandt personer, som kun ryger 1 cigaret om ugen - det er som nålen i høstakken.
• perioden dækker mobiltelefonbrug fra 1982-1995. Moderne mobiltelefoner er af en hel anden type og styrke og har en kraftigere biologisk effekt end de gammeldags telefoner.
• mobiltelefonbrugere fra det private erhverv dvs.virksomheder, håndværkere mm. blev ikke taget med i undersøgelsen. Det er netop i denne gruppe man finder de fleste storforbrugere af mobiltelefoner.
• alle som blev mobiltelefonbrugere efter 1995 blev heller ikke taget med i undersøgelsen. Her skete der en eksplosiv vækst i mobiltelefoni dvs. det er de nye storforbrugere man skulle har haft fat i.
• til sammenligning brugte man en kontrolgruppe af tilfældigt udvalgte personer, hvoriblandt også en del mobiltelefonbrugere. Her er også noget galt, som vil påvirke slutresultatet
• resultaterne viste faktisk at antal hjernekræft tilfælde som skyldtes brug af mobiltelefon var lavere end i resten af befolkningen. Det vil sige at det nærmest er sund at snakke i mobiltelefonen! Her skulle alarmklokkerne have ringet - det ser ud som om der er manipuleret med statistikken.
• undersøgelsen viste også at kræftrisikoen i den danske befolkning er generelt meget lav. I modsætning viser internationale kræftstatistikker at Danmark er førende i verden med hensyn til antal dødsfæld som skyldes kræft.
• ved anvendelse af standariserede, korrigerede beregninger på de danske data, når man faktisk frem til at risikoen for hjernesvulster, leukæmi, blære-, prostata- og testikelkræft er signifikant højere hos mobiltelefonbrugere. Det er interessant at det drejer sig om de organer som er mest berørt af mobiltelefonen: hjerne, prostata og testikler (man bærer telefonen i bæltet).

Man kan heraf slutte at den danske undersøgelse var designet til at give et positivt resultat for mobiltelefonindustrien. De fik hvad de betalte for. Men taberen er folkesundheden og sikkerheden.
Læs mere:
http://www.powerwatch.org.uk/news/20061206_danish_phones_cancer.asp
http://www.emfacts.com/weblog/index.php?p=598
http://www.emfacts.com/weblog/index.php?p=603

Etiketter: ,