Elektromagnetisk

Om elektromagnetisk stråling fra højspændingsledninger, mobiltelefoner, antennemaster mm. og deres virkning på mennesket.

tirsdag, august 29, 2006

IKKE I MIN BAGHAVE
Prof. Jørgen Bach Andersen var regeringens rådgiver om sundhedseffekter af mobiiltelefoni, da regeringen skulle til at sælge 3G licenserne. Han har arbejdet i årevis for forskellige telesleskaber (Teledanmark, Siemens osv.) I expertrapporten skrev han at 3G var ganske ufarlig. Gennem årene blev han ved med at påstå at der ingen beviser var, at EMF var sundhedsfarlig, og at især 3G stråling var blandt de mest harmløse. Han lavede nærmest grin med alle dem som var bekymrede om maste stråling og de forskere som fandt at EMF havde sundhedsskadelige virkninger. Derfor fik han jobbet som administrator for de projekter som blev financieret af Folketingets “hvid-vaskningspulje”, hvoraf størstedelen gik til dem som skrev rapporten med 3G anbefalingen.
Så skete det, at TDC planlagde en 3G mast i Gistrup ved Ålborg. Masten vil komme til at stå i nærheden af en børnehave, en skole og i et beboelseskvarter hvor netop Jørgen Bach Andersen også bor. Forældrene og beboerne arrangerede et protestmøde, hvor ikke alene pressen var til stede men også J.B.Andersen. I interviewet sagde han, at selvom der ikke var beviser og forskning nok at 3G var sundhedsfarlig, blev man nødt til at anvende Forsigtighedsprincippet her. Så netop i dette tilfælde skal man tage beboernes bekymringer alvorligt. Dette havde naturligvis intet at gøre med. at han boede i nærheden af den planlagte mast. Journalisten fik aldrig spurgt hvorfor han nu havde ændret synspunkt. I Danmark er kritisk journalistik afgået ved døden. I øvrigt har WHO afskaffet Forsigtighedsprincippet i samråd med teleindustrien.
Læs interviewet på http://www.nordjyske.dk
Læs J.B. Andersens foredrag på http://www.appellen.dk/pdf/jbaprovokation.pdf
Læs også www.next-up.org/main.php?param=dernieresinfos&date_news=2006-08-28